20 Eylül 2016 Salı

Şimdiye Kadar İzlediğim Kore Dizileri Part 1

Blood (2015)

Blood (2015) | IMDB:6,5 Blood; iyilik ve kötülük arasında kalmış vampir bir doktoru ve ölümsüz bir aşkı konu alıyor.


Puanlamam ise sevmedim 10 üzerinden 4 

Flower Boy Next Door (2013)

Flower Boy Next Door (2013) | IMDB:7,6

Ko Dok-Mi (Park Shin-Hye) yalnız yaşayan dışarı çıkmayı pek sevmeyen biridir. Enrique Keum (Yoon Si-Yoon), onun komşusudur. Enrique, onu kendisini izlerken bulur ve ona yaklaşmaya çalışır. Ko Dok-Mi'nin dünyasına bir yolculuk başlar.

Puanlamam ise Sevdim 10 üzerinden 8

Playful Kiss (2010)

Playful Kiss (2010) | IMDB:7,7

Oh Ha Ni, mükemmelliyetçi Baek Seung Jo'ya aşık olan beceriksiz bir öğrencidir. Bununla birlikte, Seung Jo ona karşı kayıtsızdır ve aşkını ret eder. 

İkinci izlediğim dizidir. O kadar çok öven oldu ki bende bir şey sandım :( Sadece son 4-5 bölümü adam akıllı izlemişimdir. 
Puanlamam ise sevemedim 10 üzerinden 6

The Heirs (2013)

The Heirs (2013) | IMDB:7,8


“The Heirs”, zengin ailelerden gelen lise öğrencilerinin aşk hayatını ve arkadaşlık ilişkilerini gözler önüne seren bir gençlik dizisi.

Bayılarak izlediğim bir dizi oldu. Zaten lee min ho'nun tüm dizilerini izledim :)
Puanlamam ise sevdim bayıldım! :) 10 üzerinden 10 

You've Fallen For Me (2011) 

You've Fallen For Me (2011) | IMDB:7,8

Lee Shin üniversite`de çağdaş müzik eğitimi almaktadır. Ayrıca "The Stupid" isimli grubun solisti ve gitaristidir. Shin müziğe olan tutkusu ve yakışıklılığıyla ün salmıştır. Ancak gerçek hayatta müzikle alakası olmayan her şeye karşı alakasız, gelecekle ilgili hiçbir planı ve hayali olmayan soğuk birisidir. Lee Kyu Won prestijli bir ailede doğmuş, cana yakın ve zeki bir kızdır. Dedesi Lee Dong Gun, kendi zamanının 3 büyük müzisyeninden birisidir ve en büyük hayali torununun da geleneksel müzik üzerinde uzmanlaştığını görmektir. Kyu Won da dedesinin beklentilerini karşılamak için Geleneksel Kore Müziği Bölümüne girer. Lee Shin'in grubu "The Stupid"in hayranları olan arkadaşları bir gün Kyu Won'u zorla grubun konserine götürür ve Kyu Won, Shin'i sahnede gördüğü an ondan etkilenir.

Bu dizi de fena değil . The heirs'taki kızın dizisi. Ben bu kızında çoğu dizisini izledim.
Puanlamam ise 10 üzerinden 7

 Personal Taste (2010)

Personal Taste (2010) | IMDB:7,9
İki kişiyle yaşadığı kötü tecrübenin ardından 28'ine girecek bir kadın olan Kae-in ' in aynı zamanda borçları vardır. Bu yüzden ev arkadaşı aramayı düşünmeye başlamışken Jin-ho ile tanışır.Bazı yanlış anlamalar sonucu Kae-in onun bir eşcinsel olduğunu düşünür. Jeon Jin Ho' da işi sebebiyle Kae-in' in eviyle ilgilenmektedir. Ve ev arkadaşı aradıgını duyunca talip olur.Kae-in başta kabul etmek istemese de hem borcu oldugu için hemde eşcinsel sandığı için kabul eder.Ancak ev arkadaşının eşcinsel oldugunu sandığı için kendini güvende hissetmektedir. Ama bu durum birbirlerine aşık olmalarını engelleyebilecek midir? Ve acaba gerçekler ortaya çıkınca ne olacaktır?

Lee min ho'nun tek sevmediğim dizisi diyebilirim. Bu rol bu adama hiç yakışmamış.
Puanlamam ise 10 üzerinden 7

Emergency Man and Woman (2014)

Emergency Man and Woman (2014) | IMDB:8,0

Başlarından flört etme, evlenme ve boşanma geçtikten sonra aşkın asıl anlamını anlayan bir çiftin hikayesi. Ölümle yaşam arasındaki savaşın olduğu acil servis yaşantısı üzerine kurulu olan dizi, lider ruhlu iki kişinin karakterlerinin daha safiyane bir şekilde gelişmesine yardımcı olacaktır. Hikaye, daha önceden parçalanmış olayların hastanede yeniden bir araya gelmesini ve bir kez daha gelişmesini ele almaktadır. Güvenilir ve gerçek bir romantik aşkın tıp dizisi konseptiyle kaynaşmasıyla oluşan bir dizi olmuştur.

İlk başlarda pek sevemesem de ileriye doğru akışı güzeldi. Hastane ile ilgili diziler,filmler sevenler bakabilir :)
Puanlamam ise 10 üzerinden 8

You're Beautiful (2009)

You're Beautiful (2009)  | IMDB:8,2

Hikaye bir idol grup ve onların yaşamlarını anlatıyor. Jang Keun Suk bir kenar kasabasından hevesli bir şarkıcıyken bir idol grubunun üyeleri arasına katılan Hwang Tae Kyung'u oynayacak. Park Shin Hye ayrı yumurta ikizlerini oynuyor biri erkek ve biri kadın. Daha büyük olan erkek kardeşin adı Go Mi Nam ve daha genç olan kız kardeşin adı Go Mi Nyeo. (Not: Minam ve Minyeo Korelilerin yakışıklı ya da güzel sıfatlarını resmi konuşmalarda kullandıkları halidir.) Mi Nam zaten meşhur olan üç kişilik bir idol grubuna dördüncü olarak alınır. Ancak, ciddi bir kaza geçirince, Mi Nyeo kardeşinin kimliğini ve yerini almaya zorlanır.O ve grup üyesi Tae Kyung ilk başta çekişme ve didişmelerine rağmen aşk dolu bir ilişki ortaya çıkar.

Bu diziyi yarıda bıraktım hiç sevemedim.
Puanlamam ise 10 üzerinden 3


2 yorum:

  1. Playfull kiss, the heirs, personel taste seninle ortak izlediklerim diğerlerinden de gözüme kestirdiklerim var onlara da bakayım :))

    YanıtlaSil